Pers

Cateringgigant Compass Group Belgium gaat met Dripl voor 300.000 verpakkingen minder tegen 2023

Op wereldschaal rollen er jaarlijks 481,6 miljard plastic flessen over de toonbank. In Vlaanderen alleen zijn dat er maar liefst 1,2 miljard. Elk jaar belicht de bewustwordingscampagne Mei Plasticvrij de impact van dat plastic op het milieu en de volksgezondheid.

Op wereldschaal rollen er jaarlijks 481,6 miljard plastic flessen over de toonbank. In Vlaanderen alleen zijn dat er maar liefst 1,2 miljard. Elk jaar belicht de bewustwordingscampagne Mei Plasticvrij de impact van dat plastic op het milieu en de volksgezondheid. Het burgerinitiatief roept op om tijdens de maand mei het gebruik van single use of wegwerpplastic te verminderen. In dat kader zette de start-up Dripl ‘Dripl on tour’ op poten. Vier weken lang biedt de onderneming zijn Refill Point met water en smaakconcentraten gratis aan op de werkvloer.

“Ook bedrijfswereld prikkelen”

Colin Deblonde, co-founder en CEO van Dripl: “Heel wat gezinnen doen mee aan de actie. Daartegenover staat dat in veel bedrijven het verpakkingsprobleem nog niet wordt aangepakt. Nog te vaak bots je op klassieke drankautomaten of koelkasten vol met flesjes en blikjes. Duurzame alternatieven zijn er niet.”

Plastic afval terugdringen op de werkplek moet ook bij in bedrijven hoog op de agenda staan, vindt Dripl. Deblonde: “Met ‘Dripl on tour’ wilden we werknemers de mogelijkheid geven om zich te verenigen en hun steentje bij te dragen op een laagdrempelige manier.”

Proeven van de Refillution

De afgelopen weken schreven maar liefst ruim 400 geïnteresseerden hun bedrijf in voor de ‘Dripl on tour’-actie. Bij SBE, Bouwonderneming Christiaens, Visma Yuki en Sonical was de mobilisatie het grootst. “De medewerkers van die vier bedrijven kunnen gedurende een week gratis van verpakkingsvrije drinks uit onze Refill Point genieten, inclusief een afterwork event”, aldus Colin Deblonde.  

Steeds groter draagvlak

Dat werknemers iets willen veranderen aan de manier waarop hun bedrijf omgaat met duurzaamheidsdoelstellingen merkt het team van Dripl al langer. “Ze zoeken daarvoor zelf naar oplossingen, onder meer voor wegwerpverpakkingen, en brengen die aan bij het management. Er is dus al een groot draagvlak, en ook deze actie illustreert dat”, besluit Colin Deblonde.