Pers

Dripl belicht welzijn op de werkvloer met Podcast “Office Insights”

Welzijn op het werk is belangrijk, ook start-up Dripl beschouwt deze waarden als essentieel en draagt deze hoog in het vaandel? Maar hoe zorgen werkgevers voor een verhoogd welzijn, inspiratie en motivatie onder hun medewerkers?

Experts delen tips voor welzijn op de werkvloer

Persbericht — Welzijn op het werk is belangrijk, ook start-up Dripl beschouwt deze waarden als essentieel en draagt deze hoog in het vaandel? Maar hoe zorgen werkgevers voor een verhoogd welzijn, inspiratie en motivatie onder hun medewerkers? Dripl komt met een podcast ‘Office Insights’ waarbij experten het woord nemen en hun inzichten delen over het creëren van een gezonde werkomgeving. Waarom zou je bijvoorbeeld een ballenbad op kantoor plaatsen? De inspirerende afleveringen van ‘Office Insights’ zijn te beluisteren en bekijken op Spotify en Youtube.

dripl.be

Inspirerende talks over welzijn en productiviteit op kantoor

De nieuwe generatie werknemers én werkgevers hechten steeds meer belang aan het bevorderen van welzijn en het omarmen van vernieuwende werkcultuur binnen organisaties. Hoe kan je als bedrijf je werknemers motiveren? Of zorgen voor samenhang en inspiratie? Welzijn op het werk gaat verder dan fijne sfeer creëren. Van office culture tot extralegale voordelen en kantoorinrichting. Dripl presenteert met trots de lancering van hun nieuwe podcast serie “Office Insights” waarbij experts hun kennis delen over het bevorderen van welzijn op het werk.

Aflevering 1: Jo Jacobs over de office culture van HubSpot

In deze allereerste aflevering heeft Dripl het genoegen om in gesprek te gaan met expert Jo Jacobs. Jo is office manager en culture coördinator bij HubSpot. Hubspot is een software waar bedrijven beter hun marketing en sales kunnen inzetten en beheren.

In deze aflevering komt aan bod hoe Hubspot, met hun hoofdkantoor gevestigd in Dublin, succes boekt in een concurrentiestrijd met Google en Facebook in een war for talent met giganten zoals Google en Facebook. De office culture van HubSpot is zo ingericht om haar mensen samen te brengen en te verbinden: door onder andere een free book program, maandelijkse massages op kantoor en er is zelfs een pingpong tafel voor wie even wil ontspannen.

Maar waar HubSpot zich echt mee onderscheidt is hun aangepast mentaalwelzijnsbeleid, ze werken met een online mental health program waarmee werknemers beroep kunnen doen op psychologische begeleiding. Met al deze inzet is duidelijk dat HubSpot mentaal welzijn hoog in het vaandel draagt.

In deze aflevering ontdek je hoe een bedrijf als HubSpot haar office management gebruikt als tool om talent aan te trekken maar ook gewoonweg om een fijne werkomgeving te creëren waar mensen graag en gemotiveerd komen werken.

‘Het is niet werkgerelateerd maar die sprekers die wij uitnodigen hebben vaak zo’n charisma en staan op zo’n speciale manier in het leven dat we daar ook uit leren’ — Jo Jacobs over Hub talks die HubSpot organiseert voor haar medewerkers

Aflevering 2: Pieter-Jan Van Der Burgt van OTA insight over ballenbad op kantoor

In maart organiseerde Dripl hun eerste webinar samen met Fiona Beenkens, neuro-architecte. Daarin kwam naar voor hoe bedrijven hun kantoorruimte optimaal kunnen inrichten voor de productiviteit en mentaal welzijn. Hierbij lag de focus op hoe bedrijven hun kantoorruimte het beste kunnen indelen om de productiviteit te bevorderen. Deze aflevering gaat hier nog dieper op in. Bij OTA insight hebben ze een opmerkelijk kantoor. Als je een online meeting boekt met iemand van OTA insight , zou het wel eens kunnen dat die opneemt vanuit hun eigen ballenbad. Wat zijn de voordelen van een in-house gym, repetitieruimte voor je band en waarom zou je een ballenbad op kantoor plaatsen? Je ontdekt het in deze tweede aflevering!

Tijdens de zomermaanden nemen veel bedrijven de tijd om hun strategieën en prestaties te herevalueren. Meer organisaties streven naar een gezonde werkomgeving. Dripl hoopt met deze podcasts hun community te inspireren. Wat zijn nu écht de gevolgen van extra legale voordelen zoals onbeperkt verlof, een boekabonnement of massages op kantoor? Al deze vragen en meer worden beantwoord in de podcast “Office Insights” van Dripl. Er zitten nog heel wat boeiende sprekers aan te komen! Wil je op de hoogte blijven van toekomstige afleveringen? Beluisteren kan via Youtube en Spotify.